karmel, ty napisz
wężyk
Zwiń
X
-
wężyk
Witam po jajecznych Świetach
mam pytanko: ostatnio zauwazylem, ze od dolnej czesci obudowy filtra powietrza odchodzi gumowy wezyk dł. ok. 15 cm(tak w kierunku kolektora), nie podlaczony do niczego?!?
czy jego drugi koniec powinien jednak byc połączony z czyms, czy wszystko jest ok i ma sobie tak "dyndac" luzno?
a po co on w ogole jest :?: ?
pozdr
GrzesiekASV seryjne ICE - było
ale zostało w rodzinie
-
-
Ten węzyk idzie przynajmniej u mnie w AGR do zaworu N18 ( zawór elektromagnetyczny powrotnego przepływu gazów wylotowych)U mnie jak coś robili z rozrządem to też nie wiedzieli gdzie mógł on być, a przecież widać jak byk miejsce na niego.Zawór znajduje się obok słynnego zaworu N75 ,nie wiem jak jest w ASV.
Komentarz
-
-
Ten wężyk jest częścią układu podciśnienia. Powinien być wpięty do zaworu bodajże N18 jak pisze henio. Jak potrzeba to zrobię zdjęcie i zaznaczę gdzie u mnie w ASV idzie.
Tylko mnie zastanawia, że jak masz odpięty ten wężyk to powinieneś mieć odczucia z jazdy jakbyś ciągnął wagon kolejowy Jak mi wypadł ten wężyk tylko z filtru powietrza to ten "mój wagon" ważył z 10 ton - kompletny brak mocy - permanentny notlauf.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
czesc
jakbys mogl krzynol to mam prosbe abys sprawdzil dokladnie drugi koniec tego wezyka gdzie on sie wpina, ewent. zrob fotke
co do utraty mocy - to zadnych tego typu odczuc
nie wiem czy mam sie "konsultowac" z ASO czy moze ktos jeszcze z wlascicieli ASV sprawdzi
thx
GRzesiek
[ Dodano: Sro 11 Kwi, 07 11:01 ]
albo moze ktos by w ETCE sprawdzil
dziekiASV seryjne ICE - było
ale zostało w rodzinie
Komentarz
-
-
To jest wężyk, który idzie od obudowy filtru powietrza (na dole) do zaworu N18 (na górze)
Natomiast tutaj widać gdzie ten wężyk wchodzi w zawór.
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz